Foite cu crema de vanilie si ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 28 Ian 2013 | 12957 vizualizari

 

Am gasito printre pozele si retetele vechi de prajitura.Este minunata si se topeste in gura :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 150 g unt/margarina
  • 3 oua
  • 2 lingurite amoniac
  • 1 lingura mare cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 300 g unt
  • 500 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri mari cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • 6 linguri faina
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida
  • 80 g ciocolata alba+30 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foite cu crema de vanilie si ciocolata:

Se mixeaza margarina/untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un ou, laptele si amoniacul si se omogenizeaza bine. Se imparte compozitia in 2 parti egale. In prima se pune cacao si faina iar in cealalta numai faina (cat sa iasa un aluat moale dar totodata nelipicios)

Se intind 2 foi maro si 2 foi albe cat mai subtiri pe dosul tavii (40/30 cm) si se coc 10 minute in cuptorul preincalzit (cat se se aureasca foarte putin deasupra)

Pentru crema se amesteca zaharul, faina si laptele si se pun pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.(minim 10 minute). Se mixeaza untul spuma si se adauga lingura cu lingura din crema racita. Se opreste 1/3 din crema si se pune zaharul vanilat iar in cealalta se pune cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza bine.

Asamblare: Foaie alba/crema de ciocolata/foaie de cacao/crema de vanilie/foaie alba/crema de ciocolata/foaie de ciocolata .

Se lasa prajitura peste noapte la loc racoros si umed acoperita cu un prosop si o greutate deasupra

Se glazureaza si se serveste cu mare pofta.


Daca ti-a placut reteta noastra "Foite cu crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie